Julaftonen 2020 hos Micke och Tove.

Som jag tidigare nämnt så har jag börjat slarva med uppdateringarna i min blogg. Nu är vi redan inne i Mars och först nu kommer en liten resumé över julaftonens händelser! Denna jul kom vi att fira i Micke och Toves nyrenoverade hus i Kalax. Ännu återstår den sista finishen på insidan, men utsidan är nu klar och de har fått ett mycket välisolerat hus som skall klara av den nordiska vinterns alla väderprövningar.

Detta med julen och jultomten är något som alla barn ser fram emot, och för att slippa våndan att sitta vid matbordet och vänta på tomtens ankomst så hade vi bestämt att Tomten skulle komma innan matstunden detta år. Och att det var ett klokt beslut, tror jag nog alla tyckte, åtminstone så skulle barnen få äta sin mat i lugn och ro. Efter det att Tomten sagt adjö för denna gång! Om de nu sen åt i lugn och ro låter jag vara osagt!

Här håller Eddie och Alva på och dukar och Alva håller tungan rätt i mun och ser till att allt går rätt till.

Förväntansfulla barn och en Tove som håller Elliot i sin famn.

När det var dags för julklappsutdelningen så satt alla barnen längst uppe i soffan eller i någon vuxen famn. Även om de tre gossarna inte längre tror på tomten, så var de ändå med en viss spänning de tog emot sina julklappar ur tomtens hand.

Här är det Elliot som sitter i farfars famn.

När tomten väl hade gått och alla klapparna var utdelade så blev det att bygga lego och gå igenom allt vad tomten hade haft i sina säckar.

Att ta ett kusinkort med dessa spexare visade sig inte vara alldeles lätt, fnittriga som bara den och blickarna vandrade än hit och än dit. Men till slut så fastnade dessa levnadsglada barn äntligen på bild.

Ifrån vänster till höger Ludvig, Eddie, Alva, Noah och Elliot.

I dessa Coronatider så var det ändå skönt att vi vågade samlas och att ingen av oss ännu tvingats uppleva hur det är att få detta fruktade virus, som vi antagligen kommer att få dras med en lång tid framöver. Efter att vi ätit av allt det goda som vi tillsammans tillrett inför denna helg, så var det dags att säga god natt och hej då till Kalaxborna. Solfborna for hem till sitt, och vi hem till vår röda stuga med vita knutar i Övermark. En alltigenom lyckad kväll där vi fått samlas en stund inför julens begivenheter.

Lämna en kommentar